Send e-post

Copyright © 2009 B Sønsteby

Chapuis UGEX
Lincoln 2200K
Carl Gustaf 1900
Krico 600
Krico 700
Lakelander 389
Husqvarna 1900
Valmet 220K
Gamle drømmer
Tidligere våpen

Lakelander'n!

Den lokale våpenforhandleren hadde kjempetilbud på våpen rundt 1990. Norskproduserte Lakelander i cal. 30-06 til "spottpris". 
Måtte selvsagt ha ei slik. Går som ei stråle, og setter nesten alle typer ammo på samme sted på 100 m. Ingen dårlig egenskap det. Har stort sett vært toppet med en Leupold compact 2-7x28 i en Leupold QRW.
Har skutt mye elg med denne, men blir liksom ikke helt grom. Er tung og kantete, men har et fortryllende avtrekk. Nå har jeg bestillt meg ny stokk fra USA til denne, en original classic fra Kongsberg. Blir spennende å få i hus.


Lakelander'n slik den ser ut når vi drar i gang jaksesongen 2009 for alvor.
Her er det "førpremiere" med bjørnejakt på Ringsakers endeløse myrstrekninger.


Fra de "senere år" med Lakelanderen. Synger nok på siste verset i min våpengarderobe.


Her er den med ny classic stokk. Innhandlet fra USA for hele 300,- kroner. Ikke dårlig pris det.
Mangla riktignok noen strøk med porefyller og olje, men det var det enkelt å fikse.
Kanskje den får lov å bli noen år til, nå som den ble langt mer estetisk tiltalende.Elg nr. 49 for Lakelander'n og den første med classic stokken. En flott 9-spirs okse i los for jaktkompisens hund.
Hennes første og den første for min del med lyddemper på rifla.Menja med en av våre mange felles. Her hadde losen gått i 7 timer og hundeføreren ligget på ei maurtue i 4 av dem og ventet på skuddmulighet. Hele tiden var losen innenfor 25-30 meter. Maur'n våkna forresten og ble svært så kjælen.Menjas mor, Frøya, Lakelanderen og en pen 11-spirs okse.En enpigger som stod inni et tett ungskogfelt. Skal ikke skrive hvor jeg sikta, men den datt rett ned, gitt.Lakelanderen ved sekken og en livgivende varme. Det trengtes så absolutt denne dagen. Termometeret viste -15 på morgenkvisten.


Til toppen