Send e-post

Copyright © 2009 B Sønsteby

Chapuis UGEX
Lincoln 2200K
Carl Gustaf 1900
Krico 600
Krico 700
Lakelander 389
Husqvarna 1900
Valmet 220K
Gamle drømmer
Tidligere våpen

Krico'n i .308 Win

Etter å ha vært på jaktskytekurs i regi av VillmarksLiv i 1980 måtte jeg ha meg reserverifle. Eiesjuken hadde tatt tak etter å ha skutt med en Krico 600 helstokk på kurset. Jeg kontaktet datidens importør, Blomqvist i Skien, men nei. Det ville han ikke selge meg. En halvstokk da, med samme pipelengde? Nei, ikke det heller. Det hadde innimellom vært en del problemer med våpen som hadde den pipelengden, så skulle jeg ha Krico burde jeg absolutt ha ei med full løpslengde, sa gubben, og slik ble det.


Slik ser den ut i dag, med Docter og med kikkertsikte der den også har fått gummikule på hevarmen.

Det siste "trofebildet" med Krico'n. Den aller første beveren som er skutt i Ringsaker falt for ei Hornadykule 4. april 2007.


Jeg fikk aldri noe tak på elgjakta med denne rifla. Samme hva jeg gjorde så ble det ingen skuddsjanse. Det endte faktisk med at jeg sluttet å bruke den. Far lånte spretterten og skjøt en 20 spirs okse en dag i 1982. Senere var det en annen kompis som lånte den og skjøt en 19 spirs okse i 1990. Da burde jeg vel hengt den på veggen for godt. Makan til gjennomsnitt er det ikke mange rifler som har. Det endte med at jeg satte på en Docter rødpunkt, og vips så skjøt jeg elg med den jeg også. Ingen storokse, akkurat, men elg er elg.


Rein har vi tatt mange av sammen, men fotoapparatet har ikke vært så veldig flittig brukt.
Med storbukkort i 2006 var kameraet imidlertid med da bukken falt, og her er vi såvidt inne i Vang på grensen mot Åmot.


Vår første dåhjort sammen, var en liten kalv skutt på Jälund hos Hans Welff og hans jaktkamerater i 2006.
10 meters avstand og knall og fall for å si det enkelt.


Til toppen