Send e-post

Copyright © 2009 B Sønsteby

Chapuis UGEX
Lincoln 2200K
Carl Gustaf 1900
Krico 600
Krico 700
Lakelander 389
Husqvarna 1900
Valmet 220K
Gamle drømmer
Tidligere våpen

Den siste "investeringa"!

Et autosøk på www.finn.no viste brått en dag at det lå ei Husqvarna 1900 Lux i cal. 6,5x55 ute til salgs.
Har aldri hatt noen 6,5 og det burde man kanskje en eller annen gang i livet? Dessuten kunne det jo være greit å bruke den til treningsskyting og Carl Gustaf'n til jakt? Er liksom ikke noe stas å ligge og banke 250grs .338 kuler på skytebanen.
Jeg bråbestemte meg og ga et bud. Langt under det jeg trodde man måtte gi, men et sted måtte man jo starte.
Svaret kom dagen etter, og underlig nok var det positivt. Nå var det bare å sette i gang mølla med søknad etc.

Det gikk greit. Våpenkontoret i Elverum skal ha all mulig ros. Trivelig damer som forstår en jegers behov :-)

Rifla er nå på plass og det første skuddet har passert gjennom løpet. Har testa forskjellige typer skytterlagsammo og de går meget bra. Samme treffpunkt har de også, så da slipper jeg så mye innskyting. Nå er blyspisskuler innkjøpt for test, og er jeg heldig så skyter Partizan treningskuler og Swift A-frame likt. Utrolig, men Partizan 140 grs blyspiss for 1.- pr stk. Det er billig det.

Jeg har et halvferdig stokkemne i flammebjørk liggende til Carl Gustaf'n i .338-06. Kanskje jeg skulle få meg ett til og ha like stokker på dem? Hmmm..... arbeidskrevende tanker dette her. Enden på tankevirksomheten ble at de skal få HVER SIN stokk i flammebjørk.


Det ble en liten lett kikkert på denne, Leupold 2,5-8x36 i en Leupold QRW montasje ble den så lav som mulig.
Nå blir det masse skyting framover for å se om vi blir kompiser. I ettertid har jeg vel innsett at et annet sikte kanskje er mest hensiktsmessig til denne rifla. Bever og rådyr blir sannsnligvis hovedviltet om det ikke skulle by seg en del muligheter for smygjakt på dåhjort. Derfor er det nå plassert en S&B 3-12x42 på toppen. Passe stor og tung samtidig som den gir bedre mulighet for zoom.En liten rast i koieveggen på hjemvei etter beverjakta.En liten "svenskebever" får ikke gnage mer kvist. Her med originalstokken fra CG'n.Her er Husqvarna'n med originalstokken. Nok en gang har vi vært på beverjakt og hatt suksess.
Denne ble felt ved gamle Bergsbutjern i Nes Almenning våren 2009.Her har HVA'n fått seg norsk bjørk som leie.Det første viltet med den nye stokken. En bever på 17 kg i Ringsakers skoger.
Blir nok mest beverbørse denne, kanskje den får tur til Sverige på jakt etter dåhjort,
men da må jeg ha med noe annet for å jakte gris om det skulle by seg en anledning.


Til toppen