Send e-post

Copyright © 2009 B Sønsteby

Chapuis UGEX
Lincoln 2200K
Carl Gustaf 1900
Krico 600
Krico 700
Lakelander 389
Husqvarna 1900
Valmet 220K
Gamle drømmer
Tidligere våpen

Den første storviltrifla!

Slik ser hun ut i dag, men jeg har et halvferdig stokkemne i flammebjørk liggende. Mangler bare tiltak for å få det ferdig.

Det var på ingen måte forutbestemt at jeg skulle bli storviltjeger. Far var harajeger på sin hals. Etter hvert utvidet vi med fuglehund, men der var det også stopp. Han hadde skutt noen villrein, men interessen lå liksom ikke der. Heller ikke for min del. Da han så fikk tilbud om å bli med på et lokalt elgjaktlag her i Åstdalen, og svarte nei, ble tilbudet gitt meg. Ung - ambisiøs - jaktidiot. Hva tror dere svaret ble? Så måtte jeg til Brumunddal og kjøpe meg rifle. Det ble ei Carl Gustaf 1900, og det har jeg aldri angret på. Var i cal. .308 Win i begynnelsen, men det ble senere isatt ei Douglas pipe i.338-06. Nå har hun EAW vrimontasjer og en Kahles Helia 1,5-6X42. Pipa har et ganske voldsomt gods, så rifla er blitt litt for tung. Undres på om jeg skal gjøre noe med det, men er ikke helt sikker. Skal uansett gjøre noe med montasjen. Må da for f... gå an å få til en vrimontasje som ikke er så forbasket høy! Kan jo putte en elgkalv mellom kikkertrøret og kassa.


Fra 1981 og min sjette elg. Ikke dårlig den?
Her har jeg allerede satt på en EAW montasje og om jeg husker rett, så satt det en Tasco 3-9x40 på toppen den gang.Det må være lenge siden. Husker faktisk ikke elgen, men tror det var i 1983.
Bredden på jegeren kan tyde på noe deromkring.Vi er kommet til 1993 og Burmanns første elg i los.
Det ble mørkt før fotografen kom, men elg og skytter ble uansett foreviget.
Her er pipa i .338-06 på plass.


Til toppen