Send e-post

Copyright © 2009 B Sønsteby

Hobbyer
Hjemmelading
Våpen og utstyr
Kniver
Kniver en gang til
Trekopper
Ny stokk til Krico'n
Ny stokk til Lakelanderen
Ny stokk til Sako Vixen

Kniver

Etter en god del års opphold så fikk jeg ånden over meg på ettervinteren 2016 og så var jeg i gang igjen med noen få. Ideen nå er å fortsette litt med dette, da det jo er veldig artig å drive med og passer godt til en gammal kraka. På bildet over er det fra venstre en Enzo Elver fulltange med skaft i micarta som jeg kjøpte med sammen med bladet. Det ble vel ikke så veldig vellykket, så der blir det nok skifta skaft. Bladet er helstål D2. Deretter en liten sak med skaft fra ei bjørkekåte som nesten garantert er funnet i elgjaktterrenget. Denne er nå blitt sørlending og så får jeg bare håpe eieren er fornøyd. Stålet er smidd av Lars Arild Nessøe fra Løten. Neste er et kullstålblad av Johan Hamre. Den er utrolig lett å sette opp og blir sylskarp. Foreløpig er den ikke tilstrekkelig brukt til at jeg tør å si noe om slitestyrken i eggen. Så en fra Sten Broström i AEB-L stål. Skaftet er endeved av valbjørk og der tabba jeg meg ut med å beise, men gjort er gjort. Neste er i samme stål og her er det bjørkekåte fra Åstdalen igjen samt litt elggevir fra en av de mange små. Neste er også med skaft av bjørkekåte og stålet er Elmax. Formskåret og hos en bekjent som spanderte herligheten på meg. Eggen har jeg etter beste evne forsøkt å slipe til sjøl og den fungerte i alle fall utmerket som bukåpner og skinnspretter langs beina i høst. Den blir nok med på en del jaktturer etter hvert. Helt til høyre et stål fra Nessøe i Løten. Lett å sette opp og holder normalt eggen veldig bra. Skaft her også i bjørkekåte og elggevir. Denne er reist til USA og "Westernlife".

Bukspretteren på nært hold sammen med en annen Enzo Elver med skaft i D2. Veit ikke helt hva jeg skal med alle disse varientene, men det er nå moro lell.

Den lille som dro til sørlandet og skal jobbe med hjort og rådyr felt for Basset Fauve fra Åstdalen :-)

De to med likt blad fra Broström. Den til venstre skulle selvsagt ikke vært beiset. Ikke vanskelig å se det nå, men da lærte jeg kanskje noe der også.

Her er svenskestålet i Storstillia for første gang. Den ble brukt det meste av elgjakta og en god del ellers også.
Stålet har overrasket meg og det blir spennende å se hvor fornøyd jeg er med den etter litt røff bruk i løpet av vinter og vår.
Den gamle favoritten (under) skulle egentlig få hvile nå, men slik ble det jo slett ikke. Fikk sine jaktturer den og slik blir det sikkert i framtiden også.
Fortsatt like lett å sette opp og holder like godt på eggen som i sine glansdager. Holder sikkert til en ny jeger etter meg igjen også,
bare den får et nytt oppheng til slira en gang eller to.

Den gamle punselen som er brukt for å prege inn elgbikkja på denne slira er nå kommet til rette etter nær 15 års "fravær" så i vår skal det jammen bli noen kniver og slirer til. Vil bli moro å kunne prege inn sin egen hund på slirene igjen. Synd jeg ikke bestilte flere slik den gang det ble gjort, men nå får jeg passe på mens muligheten til å benytte den er her.